Digioppikirjojen sisällön tulostaminen on kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla.

Uusi käyttäjä?

Sulje

Kirjaudu sisään

Sisään kirjautuminen epäonnistui! Yritä uudelleen

Unohditko salasanasi?

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä!

Siirry kirjaan saamallasi koodilla:

DIGIOPPIKIRJA.fi   >   Opettajalle

Opintoverkon Digioppikirja-palvelu yhdistää kustannetun oppikirjasisällön tarjoamisen sähköisessä muodossa verkko-opiskeluympäristöjen keskeisiin toimintoihin. Digioppikirjoja voi lukea kaikilla nykyaikaisilla puhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Sähköisen selkeästi luettavan kirjan yhteydessä on muun muassa mahdollisuus käydä keskusteluja ja opettaja voi liittää kirjan kappaleiden yhteyteen omia materiaalejaan. Digioppikirjojen aiempi versio julkaistiin ensimmäisessä muodossaan huhtikuussa 2013 ja ohjelma kehittyi monessa vaiheessa talven 2013-2014 aikana. Elokuun alussa 2014 ohjelmasta julkaistiin täysin uusi versio, joka tarjoaa selkeämmän keskustelutoiminnon, mobiilikäyttöliittymän ja monia muita parannuksia. Jotain vanhan ohjelman ominaisuuksia, kuten artikkeli- ja kuvapankki, siirretään toimimaan uuteen ohjelmaan syksyllä 2014. Digioppikirjaa käytetään edelleen osoitteessa www.digioppikirja.fi, ja sivulta pääsee siirtymään myös ohjelman vanhaan versioon.

Opintoverkko on julkaissut painettuja oppikirjoja vuodesta 2002. Sähköiset Digioppikirjat ovat samansisältöisiä kuin painetut oppikirjat. Sähköiselle Digioppikirjalle ominaisia piirteitä painettuun kirjaan ovat mm.

Opintoverkko julkaisee edelleen oppimateriaaleistaan laadukkaita Suomessa painettuja kirjoja. Opettaja voi nimetä kurssikirjaksi vain painetun version, vain sähkäisen version tai antaa opiskelijoiden itse päättää, haluavatko he käyttää sähköistä tai painettua kirjaa. Koululle voidaan perustaa oma versio Opintoverkon kustantamasta kirjasta, jolloin opettaja voi lisätä kirjan kappaleiden yhteyteen materiaaleja ja opettaja voi käydä ryhmiensä kanssa keskusteluja kirjassa. Opintoverkon ohjelma tarjoaa sen ainutlaatuisen mahdollisuuden, että opettaja voi liittää koulussa käytettävään sähköiseen kirjaan myös ne opiskelijat, jotka haluavat käyttää painettua kirjaa. Näin myös painetun kirjan käyttäjät voivat hyötyä opettajan lisämateriaaleista ja voivat osallistua keskusteiluihin sähköisessä kirjassa. Nämä opiskelijat, jotka ovat ostaneet painetun kirjan, voivat liittyä maksutta sähköiseen kirjaan.